pühapäev, 5. märts 2017

Eesti laul 2017 e. me tegime seda juba teist korda!

Mõni aeg tagasi täheldasin oma viieaastase teadmises (pop)kultuurialaseid lünki, mis on tekkinud põhjusel, et me ei vaata televiisorit. Hip-hip, hurraa, tänaseks oleme seda teinud juba tervelt kaks korda! Üks päev järelvaatasime vabariigi aastapäeva paraadi ja kontserdi ja eile jõudsime juba nii kaugele, et vaatasime Eesti laulu lausa otseeetris! Ja isegi ettevalmistumisega - poest tõime lemmik-hallitusjuustu, bataati ja puuvilju ning küpsetasime liivataigna-kaneeliküpsiseid (mis said küll nii suhkrused, et hambad kiskusid krampi). Mul oli märkmik ja mitmevärviline Hessburgeri (?) pastakas.

1. Liis Lemsalu
Hetkelises meeltesegaduses mina lapsele: "Panid sa tähele, mis selle tüdruku nimi oli?"
Laps: "Krissu Gaarfield!"

Ilusad juuksed ja ilus kleit. Ilus issi. Oota, ta laulis ka midagi või?

2.  Laura ja Koit
Laps: "Kas nad on isa ja laps?"

Mis asi Laural seljas on?? Ja juustega on ka midagi über-pahasti. Koidu vastu olen äärmiselt allergiline sõltumata sellest, millises kastmes teda parasjagu pakutakse - mingi ülepäevitunud vananev Ken - see Barbie oma. Nende kasuks räägib see, et nad mõlemad on reaalselt musikaalsed ja oskavad laulda.

3. Whogaux... who?? Kõikvõimalikud lillelapsed ei ole üldse minu teema.

Hiljem: nad meeldisid kõikidele välismaisetele žüriliikmetele. Ju siis on midagi, milleni mina lihtsalt ei küüni.

4. Lenna
On näost nii vanaks jäänud. Jällegi, Lenna laulab - päriselt, lisaks on ta silmale ilus vaadata. Laul on nõrk, on olnud kordi paremaid.

5. Daniel Levi
?? Justkui on midagi. Aga sama hästi võiks ka olemata olla...

6. Elina
Et siis trikooga - mu meelest näeb ta selles välja täiesti suurepärane. Küll, ma oleks kontsaga saapad õhemate tanksaabaste vastu vahetanud - oleks vähem porno olnud. Häda on minu meelest selles, et ei oska selles trikoos olla nii, et see rekkamehe märja unenäo moodi välja ei näeks. Lisaks ta tantsib oma laulust täiega mööda, millest? Kas on võimalik, et ebaloomulik kogus juukseid ja ripsmeid viivad keha tasakaalust välja?  Aga muidu - kui ta just ei räägi - võib ju teda vaadata - trikool pole häda midagi.

7. Ivo Linna
Ok, aga eurovisioonile ei saadaks.

8. Rasmus Randvee
See näeb välja, nagu vaese mehe Muse algusaastatel pluss veel midagi... ähmast, peamiselt. Isegi kui see laul on midagi väärt, ei ole sellest tupsust (väga võimalik, et veel), selle esitajat.

9. Ariadne
:)  nii armas. Jalad on pikad, aga kuidas kasutada, ei ole veel hästi aru saanud, nagu paaritunnine vasikas.

10. Kerli
Aga ei kõla ju! Ja ma ei räägi sellest, et laulis mööda - hea küll, igast asju juhtub ja pole siinkohal oluline, aga konkreetselt - teleka vahendusel on küll selline mulje, et heliga on midagi valesti, nagu keegi oleks kusagil midagi sisse lülitamata jätnud või siis valet nuppu vajutanud.

Superfinaan.
Laura ja Koit, Kerli ja Rasmus.
Noh. Peamiselt lootsin siinkohal, et Rasmus võitjaks ei osutuks. Siinkohal ei maksa must valesti aru, mul pole ei tema ega Ariadne vastu midagi, ilusad noored inimesed, võimalik, et andekad - ma pole pädev otsustama, jms.  Kuid piimased kõrvatagused paistavad liiga kaugele välja, Eurovisiooni jaoks on neil ilmselgelt vähe kogemusi, palju ebakindlust, väljakujunemata... kõik, mis vähegi võimalik. Illustratsiooniks kõrvutagem Rasmus üleeelmisel aastal võitnud norrakaga - pole ju ligilähedanegi, see, power, siis. Harjutagu veel mõni aasta, ravigu aknet, omandagu isiksus ja siis vaatame edasi, eks.

Laura ja Koidu laul on... nii mainstream ja eilne, et olukorras, kus valiku tegi rahvas ei olnud Kerlil võimalustki. Demokraatia-mündi pahupool, nö.
Laura meeldib mulle inimesena, julge ja isegi terav kohat, mulle meeldib tema selline... eluterve, vist, huumorimeel.

Kui me räägime sellest, et keegi sellest kambast peab sõitma Eurovisioonile ja esindama seal minu riiki, siis see oleks kindlasti pidanud olema Kerli. Sest tegu on professionaaliga, aastaid tegutsenud, suure lavakogemusega artistiga. Ükskõik, kas ta oleks võitnud või mitte - tema image on silmapaistev, ta oskab olla silmapaistev - panna endast rääkima. Öelda, et peaasi mitte Kerli, sest on ennasttäis (või mida iganes talle ette heidetakse) on sama hea, kui öelda, et me teame küll, et see X on meie parim laskesuusataja, kuid saadame olümpiale ikkagi Y, sest X, noh, on justkui ennasttäis veidi :)

Ma muide arvan, et kui Lennale korralik tiim taha saada, siis temast oleks küll ja veel suurel laval esinejat (aga mitte tänavuse lauluga siis, nii üldiselt). 

Tegelikult on mul täiesti ükskõik, kes sinna sõidab, nii et ... 

Tahtsin kirjutada hoopis kontserdist üldse, aga läks pikaks, ehk teine kord, kui tatitõvesse ära ei sure.
Ja midagi ilusat minu lapsepõlvest:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar